Geparkeerde wagen van koppel tweede keer in één jaar voor de deur aangereden

De Renault Clio vloog rakelings langs een tuinomheining, het voetpad op en kwam tot stilstand in de voortuin.© LSi
De Renault Clio vloog rakelings langs een tuinomheining, het voetpad op en kwam tot stilstand in de voortuin.© LSi
Redactie KW

Voor de tweede keer in amper één jaar tijd is de geparkeerde auto van een koppel uit Langemark donderdagnamiddag aangereden door een passerend voertuig. De genadeslag voor de Renault Clio van Tonny en Fazia die na de aanrijding in de voortuin terecht kwam. “Nog een geluk dat er niet net een fietser passeerde”, vindt Tonny.

Zowat een jaar geleden werd de Renault Clio van Tonny Vanbelleghem en Fazia Belhanafi voor hun woning in de Brugseweg ook al aangereden. “Door een Fransman. Het had heel wat voeten in de aarde vooraleer dat met de verzekering geregeld was”, vertelt Tonny. “Maar alles kwam uiteindelijk in orde. De wagen is enkele maanden geleden hersteld geraakt.”

Ondertussen verhuisde het koppel naar een nieuwbouwwoning langs de Langemarkstraat, tussen Langemark en Langemark-Poelkapelle. Rond 14 uur donderdagnamiddag herhaalde het scenario zich voor het koppel. “Een vrachtwagenchauffeur raapte op het ogenblik dat hij passeerde iets van de grond”, vervolgt Tonny. “Daardoor week hij even van de rijweg af. Met de rechtervoorkant knalde hij in de linkerachterkant van het Cliootje van mijn vriendin.”

Drukker door wegenwerken

Door de klap vloog de Renault Clio rakelings langs een tuinomheining, het voetpad op en kwam tot stilstand in de voortuin van de nieuwbouwwoning. De brievenbus sneuvelde ergens onderweg. “Die tweede klap zal voor het Cliootje nu wel het einde betekenen”, aldus Tonny nog. “Spijtig. Een grote waarde had de wagen niet meer, maar het was voor mijn vriendin ruim voldoende om naar haar werk in de ochtendploeg bij Westvlees te trekken. Anderzijds: het is alleen maar materiële schade. Het had slechter kunnen aflopen als op dat moment net een fietser was gepasseerd. Door de wegenwerken op de weg van Langemark naar Ieper is het hier nu wel drukker. Al het verkeer richting Ieper moet nu voor de deur passeren.” (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.