Geliefden rouwen om verongelukte Jamy Destickere: “Wat zullen we je lach missen…”

Dinsdagvoormiddag werd afscheid genomen van Jamy Destickere (25); de jonge Oostkerkenaar die op 22 december met zijn motorfiets verongelukte. “Jij met je gouden hart en het hart op de tong… Wat zullen we je guitige lach missen”, liet de familie optekenen.

Wijlen Jamy Destickere. (GF)
Wijlen Jamy Destickere. (GF)

In beperkte kring, gezien de covidmaatregelen, werd dinsdagvoormiddag in de aula van het crematorium De Blauwe Toren in Brugge afscheid genomen van Jamy Destickere. De jongeman uit Oostkerke kwam op 22 december, op twee dagen voor Kerstmis, om het leven in een verkeersongeval. Het ongeluk deed zich voor omstreeks 15 uur op de kruispunt van de Damse Steenweg en de Ronsaartstraat, op de grens tussen Dudzele en Damme. Jamy reed met zijn motorfiets in de richting van Damme toen hij moest uitwijken voor een fietser die uit de Ronsaartstraat kwam. Door het uitwijkmanoeuvre kwam hij met zijn motorfiets tegen een boom terecht. De opgeroepen hulpdiensten probeerden de jonge motorrijder nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. De jongeman stierf vlakbij zijn huis.

De opgeroepen hulpdiensten probeerden de jonge motorrijder nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. (foto JVM)
De opgeroepen hulpdiensten probeerden de jonge motorrijder nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. (foto JVM)

Software

Jamy Destickere woonde met zijn ouders Fernand en Christine Destickere-Van Holm langs de Koolkersesteenweg in Oostkerke en laat ook nog een broer Jeremy en zussen Caroline en Catherine achter. Vader Fernand runt een bedrijf in elektriciteitswerken. Langs vaders kant is Jamy kleinzoon van de ‘laatste beenhouwers’ in Oostkerke, Germain Destickere en Rosa Van Rolleghem. Het gezin woonde eerder in Vivenkapelle, waar Jamy naar de plaatselijke basisschool Olva ging. Jamy trok later voor de middelbare school naar Brugge en aan Howest ging hij informatica studeren, wat later ook resulteerde in een job als software-ontwikkelaar bij het bedrijf Somko.

Familiemens

Door buren en bekenden uit Oostkerke wordt verslagen gereageerd op het onverwachte overlijden van Jamy Destickere, zo is te lezen op de website van rouwcentrum Schoonbaert. Ook voormalige klasgenoten, waarvan enkelen blijvend bevriend bleven, zijn zwaar aangegrepen door het verlies. De familie probeerde hun gevoelens neer te schrijven op het rouwkaartje. “Mijn lieve gekke broer. Wat hebben we jou graag gezien en gekend. Jij met het gouden hart en het hart op de tong. Jij familiemens, jij lichtbrenger, jij kerstmens”, klinkt het onder meer. “Jij duizendpoot die je creatieve ideetjes met veel energie en passie voltooide en uiteenzette. Wat zullen we je warmte missen. Je liefde. Kerst zal nooit meer hetzelfde zijn zonder je aanstekelijke enthousiasme.”

De naaste familie was nog te zeer overmand door emoties om te reageren. De redactie van Brugsch Handelsblad wenst de nabestaanden veel sterkte toe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.