Frontale botsing in Ramskapelle bij Nieuwpoort

© (Foto JT)
Redactie KW

Bij een zware frontale botsing in Ramskapelle (Nieuwpoort) is een ouder koppel zaterdagnamiddag als bij wonder niet levensgevaarlijk gewond geraakt. Het ongeval werd veroorzaakt door een bestuurder die met zijn gsm bezig was achter het stuur en daardoor uit de bocht ging. Hij legde ook een positieve ademtest af.

Het ongeval gebeurde zaterdag even na 15 uur op de Diksmuidse Weg in Ramskapelle, deelgemeente van Nieuwpoort. In een bocht ter hoogte van een hoeve kwam het tot een zware frontale botsing tussen een elektrische Audi en een Mercedes S-Klasse. Volgens de eerste vaststellingen en de verklaring van de Audi-bestuurder ging hij uit de bocht toen hij richting Pervijze (Diksmuide) reed. De man verklaarde dat hij bezig was met zijn gsm achter het stuur en daardoor niet genoeg oplette en uit de bocht ging.

Hij trok nog uit alle macht over maar een zijdelings-frontale botsing met een tegenligger kon niet meer vermeden. De aangereden auto was een Mercedes S-Klasse met aan boord een ouder koppel uit Koksijde.

Verschillende breuken

De man (62) zat achter het stuur en kon op eigen kracht zijn wagen verlaten. Zijn vrouw (63) die naast hem zat klaagde over pijn aan de rug en het bekken en raakte niet op eigen kracht uit het voertuig. Zij moest door de toegesnelde brandweer bevrijd worden. Daarbij werd het rechterportier van de wagen open geknipt. Het koppel werd daarna overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw liep verschillende breuken op. Onder andere aan de ribben, ruggenwervel, ringvinger en pink. De man liep enkele kneuzingen op en een kleine wonde aan de pink.

De politiezone Westkust bevestigt nu nog eens officieel dat de 33-jarige bestuurder van de Audi e-tron GT, een man uit Diksmuide, inderdaad bezig was met zijn gsm terwijl hij reed. Wanneer hij terug naar de weg keek zag hij de tegenligger maar de frontale botsing kon niet meer vermeden worden. Bovendien reed de man ook onder invloed. Zijn rijbewijs werd voor de duur van 15 dagen ingehouden.

Zware wagens

Het is een klein wonder dat er geen zwaargewonden vielen bij de grote impact. Wellicht speelt het feit dat het beiden om zware, stevige wagens gaat een grote rol. Na het ongeval lag de weg bezaaid met brokstukken. De Diksmuidse Weg werd volledig afgesloten voor alle verkeer. De brandweer moest talrijke brokstukken en gelekte motorvloeistoffen opruimen waarna de twee auto’s getakeld werden. Beiden zijn rijp voor de schroothoop. Het droneteam van politiezone Westkust kwam eveneens ter plaatse om luchtbeelden te maken van het ongeval.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier