Files door grenscontroles leiden tot eerste ongeval

De strengere controles aan de grensovergang op de E17 eisten reeds hun eerste slachtoffer. Een wagen reed er op dinsdag 2 februari in op de staart van de file, waardoor beide rijvakken tijdelijk werden afgesloten. Niemand raakte gewond.

De aanrijdende wagen is rijp voor de schroothoop.© CL
De aanrijdende wagen is rijp voor de schroothoop.© CL

Dinsdagnamiddag kort voor 15 uur waren een vader en zoon, afkomstig uit Roubaix, op weg naar huis toen het noodlot toesloeg. “We reden op de E17 toen we net voorbij de wisselaar in Aalbeke in een vrachtwagen reden”, verzuchten ze.

We merkten te laat op dat de vrachtwagen traag aan het rijden was , een gevolg van de files voor wie de grens over wil, en in een reflex gingen we vol in de remmen. De wagen begon te slippen waardoor we eerst de vangrail raakten om zo tegen de vrachtwagen aan te knallen.”

“Zelf kwamen we er met de schrik van af maar onze wagen is rijp voor de schroothoop. We komen wekelijks naar België om voorraad te halen, we hebben geen idee hoe het nu verder moet.”

Tot in Kortrijk verkeershinder

Door de impact werden brokstukken over de volledige breedte van de autosnelweg geslingerd. Beide rijstroken in de richting van de grensovergang werden een tijdlang afgesloten , waardoor het verkeer over de pechstrook moest.

Dit zorgde meteen voor heel wat verkeershinder die zich tot in Kortrijk liet voelen. De file naar aanleiding van het ongeval werd uiteindelijk afgewisseld door een file ten gevolge van de strengere grenscontroles.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.