Fietsster (63) gewond na aanrijding door vrachtwagen in centrum van Diksmuide

© (Foto JH)
Redactie KW

Een 63-jarige fietsster is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding door een vrachtwagen op een kruispunt in het centrum van Diksmuide. De vrouw kwam ten val en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde om 14.35 uur en gebeurde op het drukste kruispunt in Diksmuide. De vrouw reed met haar elektrische fiets in de Gasthuisstraat richting het station van Diksmuide, dat is het stuk van de N35 tussen de voormalige Paterskerk en de Ijzerlaan. Ter hoogte van het kruispunt aan de verkeerslichten met de Koning Albertstraat ging het verkeerd. De vrouw werd daar aangereden door een vrachtwagenchauffeur van een firma uit Diksmuide.

“Hoe het ongeval gebeurde wordt door de politie nog onderzocht. Er waren twee getuigen die alles zagen gebeuren en die verhoord worden door de politie”, zegt commissaris Kris Huysentruyt van politiezone Polder. “Bij de aankomst van onze ploegen zat de 63-jarige vrouw uit Diksmuide bij hun aankomst bebloed op de vluchtheuvel aan het kruispunt. Links van die vluchtheuvel lag haar elektrische fiets. De vrouw liep wat verwondingen op, onder andere aan de pols, en werd verzorgd door de toegesnelde ambulanciers. Daarna werd ze overgebracht naar het ziekenhuis van Torhout. De juiste omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht.”

Wellicht reed de vrachtwagenchauffeur in dezelfde richting als de fietsster links van de vluchtheuvel en gaat het om een dodehoekongeval, dat gelukkig al bij al goed afgelopen is. De trucker legde alvast een negatieve ademtest af. Het ongeval leidde tot behoorlijk wat verkeershinder. De brandweer plaatste de nodige signalisatie en verwijderde daarna sporen op de vluchtheuvel. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.