Fietser komt om het leven bij ongeval met bus van De Lijn in Lauwe

De man reed met zijn elektrische fiets toen het ter hoogte van het kruispunt Dronckaertstraat met de Lauwbergstraat fout liep. © CLL
Olaf Verhaeghe

Bij een verkeersongeval op het kruispunt van de Dronckaertstraat met de Lauwbergstraat op de grens van Marke met Lauwe is donderdagnamiddag een fietser om het leven gekomen. De man, een dertiger, werd bij het oversteken aangereden door een bus van De Lijn en overleefde de klap niet.

Iets over 16 uur donderdagnamiddag is een fietser om het leven gekomen op het gevaarlijke kruispunt van de Dronckaertstraat met de Lauwbergstraat in de Meense deelgemeente Lauwe. De man, een dertiger, reed met zijn elektrische fiets richting Marke toen het ter hoogte van het kruispunt fout liep. Bij het oversteken van de weg twijfelde de fietser en wilde hij terugkeren.

De buschauffeur kon de overstekende fietser niet meer ontwijken en reed de man vol aan. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en ook enkele toevallige getuigen ontfermden zich over het slachtoffer, maar hulp kon niet meer baten. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Op de bus zaten een tiental passagiers die allemaal erg onder de indruk waren van het ongeval. Volgens getuigen op de bus ging de chauffeur nog vol in de remmen in een ultieme poging de fietser te ontwijken. Zij werden intussen door een andere bus van De Lijn opgehaald om hun reis verder te zetten. (OV/CLL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.