Fietser gewond in Gistel na botsing tegen geopende portier van bestelwagen

© Tom Brinckman
© Tom Brinckman
Redactie KW

Een erg onfortuinlijke fietser (46) raakte maandagmiddag rond 12.15 uur gewond na een ongeval in de Nieuwpoortse Steenweg in Gistel.

Hij reed op het fietspad en werd voor zich geconfronteerd met iemand die de deur van zijn bestelwagen opende. De man botste tegen het portier, werd op de rijbaan gekatapulteerd en viel tegen een personenwagen die net op dat moment voorbijreed.

Het ongeval gebeurde tussen de Heyvaertlaan en de Torhoutsesteenweg. Een 48-jarige man uit Ichtegem had net zijn bestelwagen op de parkeerstrook gezet. Hij wou uitstappen en opende achteloos zijn deur op het moment dat de 46-jarige fietser, een Gistelnaar, voorbijkwam.

Gelukkig niet overreden

De 52-jarige vrouw die net met haar personenwagen kwam aangereden, probeerde de fietser nog te ontwijken. Ze kon echter niet voorkomen dat hij tegen haar wagen viel. De fietser werd gelukkig niet overreden.

De hulpdiensten werden verwittigd en het slachtoffer werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Van levensgevaar is volgens de politie Kouter, die de vaststellingen kwam doen, geen sprake. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.