Fietser (89) sterft na aanrijding door Porsche bij oversteken Elisabethlaan

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In de Elisabethlaan in Oostende werd donderdag 14 september een fietser aangereden door een Porsche ter hoogte van de Sint-Janskerk. De 89-jarige man overleefde de aanrijding niet.

Het ongeval gebeurde rond 15 uur. Een fietser wou de Elisabethlaan oversteken ter hoogte van de Generaal Jungbluthlaan, toen het fout liep. De fietser werd geraakt door een Porsche die richting de zee reed. De klap was verschrikkelijk. Voor de fietser kwam alle hulp te laat. De hulpdiensten probeerden de fietser nog te reanimeren, maar het slachtoffer, een 89-jarige Oostendenaar, stierf ter plaatse.

Brokstukken van de fiets lagen meer dan 50 meter van de plaats van het ongeval verwijderd. De man die met de auto reed en een vrouw die als passagier in de wagen zaten, waren in shock na het ongeval.

De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De 20-jarige automobilist legde een negatieve speekseltest af. De bestuurder was ook niet onder invloed van alcohol.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier