Enorme verkeershinder na ongeval op Expresweg

© CL
© CL
Christophe Lefebvre

Vrijdagmiddag raakten twee voertuigen betrokken bij een aanrijding op de Waregemse Expresweg. Beide chauffeurs raakten lichtgewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. De verkeershinder was enorm en liet zich voelen tot aan de afrit van de E17.

De aanrijding deed zich voor rond 12.20 uur. Beide voertuigen reden om een nog onbekende reden op elkaar in net over het kruispunt met de Henri Lebbestraat, in de richting van Wielsbeke. Beide wagens bleven dwars over de weg staan, waardoor al het verkeer richting Wielsbeke tot stilstand kwam.

Uit wagen bevrijd

“Eén chauffeur moest door onze diensten worden bevrijd” liet de brandweerofficier optekenen. “Hij zat met beide benen vast en kon niet op eigen kracht uit zijn wagen klauteren. Met het nodige snijwerk kon de persoon via de achterzijde van het voertuig worden bevrijd. Uiteindelijk werden beide partijen met slechts matige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.”

Door het ongeval werd de Expresweg een tijdlang voor het verkeer afgesloten en werden alle voertuigen, komende uit de richting van de E17, via het centrum afgeleid. Dit zorgde meteen voor een verkeersinfarct van formaat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.