Enorme schade aan woning in Oostnieuwkerke nadat twee wagens in gevel knallen

Niemand geraakte ernstig gewond, maar de schade aan de woning is wel groot.
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Bij een zwaar ongeval op het kruispunt van de Colliemolenstraat en de Vijverdamstraat in Oostnieuwkerke belandden twee voertuigen tegen de gevel van een woning. Die stortte gedeeltelijk in. “Sinds hier meer dan vijfentwintig jaar geleden een dodelijk ongeval gebeurd is, zitten we bijna nooit meer aan die kant van ons huis.”

Rik Depreitere en zijn vrouw wonen op de hoek van de Colliemolenstraat met de Vijverdamstraat in Oostnieuwkerke. Maandagmiddag omstreeks 17 uur werden ze opgeschrikt door een hels kabaal. Er was, alweer, een ongeval gebeurd op het kruispunt vlakbij hun woning.

Een jongeman die vanuit het centrum van Oostnieuwkerke kwam aangereden, had de voorrang van rechtsregel aan zijn laars gelapt. Daardoor botste hij met zijn auto tegen een bestelwagen die de voorrang wel nam. “We hoorden een enorme klap. Op het ogenblik van het ongeval waren we gelukkig aan de andere kant van ons huis”, vertelt Rik.

Zware schade

Toen hij ging kijken wat er gebeurd was, bleek dat beide wagens tegen de voorgevel van zijn woning tot stilstand gekomen waren. De witte bestelwagen had zich door de muur geboord en zo heel veel schade aangericht. De personenwagen was minder hard tegen de gevel gebotst, maar veroorzaakte niettemin een flinke deuk. De brandweer snelde meteen ter plaatse omdat instortingsgevaar dreigde. Terwijl de brandweermannen de woning begonnen te stutten en de brokstukken opruimden, snelde ook een ambulance ter plaatse. Bij het ongeval geraakte niemand ernstig gewond, maar een van de betrokken chauffeurs werd tot ter controle overgebracht naar AZ Delta in Roeselare.

Voorkamer

Ondertussen keken Rik en zijn vrouw van op een afstand toe. De man bleef vrij rustig bij het gebeuren, ondanks de schade aan de woning. “Meer dan 25 jaar geleden is hier ook een gelijkaardig ongeval gebeurd”, vertelt Rik. “Toen is daar iemand bij om het leven gekomen. Nu vielen er geen zwaargewonden.”Sinds het dodelijk ongeval zijn Rik en zijn vrouw op hun hoede. “Sinds die dag blijven we weg uit de voorkamer. We komen daar nog nauwelijks. We leven volledig aan de achterkant van ons huis.” Door het ongeval op het kruispunt op de grens van Roeselare met Oostnieuwkerke was er een tijd lichte verkeershinder. De brandweer leidde het verkeer in goede banen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.