https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

E17 richting Frankrijk bijna 8 uur afgesloten door gekantelde vrachtwagen in Harelbeke, twee chauffeurs overleden

© LS
Redactie KW

Bij een zwaar ongeval op de E17 in Harelbeke richting Frankrijk zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs overleden. De nietsvermoedende trucker reed in op een defect Frans voertuig dat op de snelweg was achtergelaten. De twee inzittenden vluchtten weg.

Rond 3.30 uur dook het stilstaande voertuig in het donker plots op voor de Letse vrachtwagen. De man achter het stuur kon het niet meer ontwijken, knalde tegen de rechterkant, verloor de controle over het stuur en kantelde. De trekker kwam met een zware klap op de middenberm tot stilstand tegen een verlichtingspaal, die schuin kwam te staan. De hulpdiensten snelden ter plaatse maar konden enkel het overlijden van de chauffeur en de bijzitter vaststellen. Het gaat volgens het parket over twee Letten, geboren in 1970 en 1979.

© LS

De aanhangwagen was losgeraakt van de trekker en was samen met de lading potgrond over de volledige breedte van de snelweg terecht gekomen. Er was geen doorkomen aan voor de honderden vakantiegangers die richting zuiden reden en de andere vrachtwagenchauffeurs die via de E17 Frankrijk binnenrijden. De federale wegpolitie besliste de autosnelweg in Deerlijk volledig af te sluiten en het personenverkeer in de file rechtsomkeer te laten maken. Rond 6.30 uur kon dat gebeuren.

© LS

Een verkeersdeskundige deed in opdracht van het Kortrijkse parket de nodige vaststellingen. “De Franse wagen had een wiel verloren maar de inzittenden zetten het op een lopen”, aldus het parket. Na de vaststellingen was het de beurt aan de takelfirma en de brandweer om de lading potgrond naar een andere vrachtwagen over te laden, de lichamen en de voertuigen te bergen, de verlichtingspaal af te zagen en het wegdek te reinigen. De vrachtwagen had voor een grote mazoutvlek gezorgd.

Rond 12u zaterdagmiddag waren al die karweien achter de rug en kon de snelweg opnieuw open gaan.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten