Dronken man negeert rood licht en rijdt zorgkundige aan in Lendelede

Beide wagens raakten zwaar begschadigd.© ND
Beide wagens raakten zwaar begschadigd.© ND
Redactie KW

Op het kruispunt van de Rijksweg met de Rozebeeksestraat in Lendelede zijn zaterdagavond een bestelwagen en een personenwagen betrokken geraakt bij een zware botsing. Eén bestuurster raakte daarbij lichtgewond.

Het ongeval gebeurde iets voor 21.00 uur toen de bestuurster van een Opel vanuit de Rozebeeksestraat het kruispunt wou dwarsen om naar het rusthuis iets verderop te rijden. De dame moest daar de nachtshift doen.

Een bestelwagen die op dat ogenblik de Rijksweg volgde in de richting van Izegem, negeerde wellicht het rode verkeerslicht en knalde in de linkerflank van de Opel. Door deze botsing werd de Opel weggeslingerd en kwam deze tot stilstand tegen een verkeerslicht.

De bestuurster van de Opel, een vrouw uit Meulebeke, liep bij het ongeval lichte verwondingen op en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de bestelwagen, die naar verluidt onder invloed was, bleef zelf ongedeerd.

Een beperkte ploeg van de brandweer kwam ter plaatse voor het reinigen van het wegdek en het beveiligen van het ongeval door signalisatie. Tijdens de vaststellingen en takelwerkzaamheden was er slechts beurtelings verkeer mogelijk voor het verkeer op de Rijksweg. Omstreeks 22.00 uur was het kruispunt terug volledig vrij.

(NDZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.