Dronken veertiger probeert na botsing bestuurder aan te rijden, pleegt vluchtmisdrijf en eindigt net niet in kanaal

Olaf Verhaeghe

Een banaal verkeersongeval in Izegem is vrijdagavond grondig uit de hand gelopen. Een veertiger uit De Haan probeerde de andere chauffeur aan te rijden, vluchtte weg en raakte bijna een fietser waarna hij tot stilstand kwam op een zucht van het kanaal. De politie van de zone RIHO kon de man uiteindelijk overmeesteren. Hij bleek 1,15 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Omstreeks 19.15 uur vrijdagavond botsten twee wagens ter hoogte van Dam in Izegem op elkaar. Wat op het eerste gezicht een banaal verkeersongeval met wat materiële schade leek te worden, eindigde toch bijna in een menselijk drama. “Terwijl de chauffeur van de aangereden wagen de politie verwittigde, sloeg de aanrijder – een 41-jarige man uit De Haan – plots op de vlucht”, vertelt Carl Vyncke, woordvoerder van de politiezone RIHO. “Daarbij probeerde hij de andere man omver te rijden. Diens vrouw kon haar echtgenoot gelukkig net op tijd wegduwen.”

De veertiger snelde daarna aan een rotvaart weg en raakte in zijn dollemansrit bijna een fietser. Ook die kon maar nipt een aanrijding vermijden. Ter hoogte van de Lodewijk de Raetlaan raakte de bestuurder met zijn Citroën Berlingo van de weg af en kwam hij tot stilstand tegen de boordsteen van het kanaal. “Hadden die blokken daar niet gestaan, dan was hij gegarandeerd in het water terechtgekomen”, aldus Carl Vyncke nog.

Ondanks de klap probeerde de man uit De Haan het alsnog op een vluchten te zetten. “Intussen waren onze mensen ter plaatse en konden ze hem inrekenen. De bestuurder legde een positieve alcoholtest af: hij bleek 1,15 promille alcohol in het bloed te hebben. Bovendien was zijn voertuig ook niet correct verzekerd. Hij wist duidelijk waarom hij op de vlucht sloeg”, stelt Carl Vyncke. “Gelukkig raakte bij het incident niemand gewond. Dit had wel enigszins anders kunnen lopen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier