Dronken man knalt tegen gevel in Leisele en vlucht, waarop eigenaar hem achtervolgt

© JH
Redactie KW

In Leiseledorp in het centrum van Leisele, deelgemeente van Alveringem, reed een dronken bestuurder woensdagnacht tegen de gevel van een woning. Hij pleegde vluchtmisdrijf maar werd achtervolgd door de eigenaar en kon opgepakt worden.

Het ongeval gebeurde rond 1.45 uur in Leiseledorp vlak aan de Sint-Martinuskerk van Leisele. Een 29-jarige bestuurder reed rond de kerk toen hij plots de controle over het stuur van zijn wagen verloor. Zijn auto knalde tegen de gevel van een woning. De klap was bijzonder luid.

Man rijdt weg

“De bewoner lag op dat ogenblik te slapen maar werd gewekt door het lawaai van de aanrijding”, zegt commissaris Toon Fonteyne van politiezone Spoorkin. “Hij ging buiten kijken en zag hoe de wagen die net zijn woning had aangereden net begon verder te rijden. Daarop belde hij de politie op en sprong zelf in zijn wagen om de andere bestuurder te achtervolgen.”

Onder invloed

Ver kwam die in ieder geval niet want door de schade aan zijn voertuig viel die al 400 meter verder stil. Dan nog ontsnappen had voor de twintiger geen nut meer. De politie was snel ter plaatse en kon de man onderscheppen.” Het bleek dat hij onder invloed was van alcohol”, vervolgt de commissaris. “Hij werd aan een alcoholtest onderworpen en die bleek positief te zijn. Zijn rijbewijs werd alvast voor 15 dagen ingehouden.”

De man zal zich wellicht moeten verantwoorden bij de politierechter voor het sturen onder invloed van alcohol, de aanrijding en het vluchtmisdrijf. Meteen nadat de bestuurder opgepakt kon worden controleerde de eigenaar de schade aan zijn gevel. Die liep barsten en andere schade op maar bleven grotendeels intact. De brandweer moest niet langskomen om de gevel te stutten of dicht te maken. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier