Dronken bestuurder richt ravage aan in Rekkem

Ze wagens raakten beschadigd.© ND
Ze wagens raakten beschadigd.© ND
Redactie KW

Een jonge bestuurder heeft tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag voor een ware ravage gezorgd toen hij betrokken raakte bij een zwaar verkeersongeval in de Lauwestraat in Rekkem. Bij het ongeval raakten zes wagens zwaar beschadigd. De bestuurder zelf kwam er met enkele schrammen vanaf en moest niet naar het ziekenhuis overgebracht worden.

Het ongeval gebeurde rond 00:45 uur. De bestuurder van een grijze Renault reed van Lauwe naar Rekkem en miste in de Lauwestraat de scherpe bocht ter hoogte van Het Zenhuis. De wagen knalde eerst in de flank van een Dacia die op de parkeerstrook aan de linkerkant van de straat geparkeerd stond, schampte vervolgens de muur van een woning en knalde frontaal op een geparkeerde Ford Focus.

Door de zware impact werd de Ford Focus verschillende meters verplaatst en kwam deze tegen een Dacia Duster terecht. Ook deze Dacia werd op zijn beurt een tiental meter achteruit het trottoir opgeduwd en tikte deze nog een geparkeerde Mercedes aan.

Een Citroën C3 die net achter de Mercedes geparkeerd stond, deelde tot slot ook in de brokken maar liep slechts lichte schade op.

Met schrik vanaf

“Ik wou net gaan slapen toen ik plots een enorme knal hoorde. Waar die vandaan kwam, werd meteen duidelijk toen ik naar buiten keek. Ik ben meteen naar hier gelopen, want de bestuurder bleef eerst in zijn wagen zitten en riep in het frans dat hij geen politie wou. Toen even later de politie ter plaatse kwam, is de man uiteindelijk zonder problemen meegegaan”, vertelt een buurtbewoonster.

“We waren net in onze eerste slaap en plots was er die enorme knal. Onze slaapkamer ligt hier immers net achter de gevel”, getuigt ook de bejaarde bewoonster van de woning waartegen het voertuig terecht kwam. Zij en haar echtgenoot, beiden kranige tachtigers die er nog maar een drietal jaar wonen, kwamen er met de schrik vanaf.

Onder invloed

De aanrijder, een jongeman van 25 uit Menen bleek onder invloed van alcochol en drugs. Het parket besliste meteen om het rijbewijs van de man in te trekken voor een periode van 15 dagen. Omdat de man na middernacht nog onderweg was, wacht hem wellicht nog een boete voor het niet-naleven van de avondklok.

Tijdens de vaststellingen, het takelen van de vier zwaarst beschadigde voertuigen en het opruimen van de vele brokstukken bleef de Lauwestraat ruim twee uur plaatselijk afgesloten. Enige tijd terug gebeurde op nagenoeg dezelfde plaats ook al een zwaar ongeval toen een aanhangwagen van een voertuig losraakte en tegen een geparkeerde wagen terecht kwam.

(NDZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.