Dronken bestuurder gaat uit de bocht en belandt tegen gevel

Redactie KW

Zondagavond omstreeks 21 uur ging een wagen uit de bocht ter hoogte van het kruispunt Smissestraat-Holleweg-Zarrenstraat-Klerkenstraat in Klerken. De bestuurder had te veel gedronken.

Het ongeval gebeurde rond 21 uur in de Smissestraat bij het binnenrijden van het centrum van Klerken. Een Poolse bestuurder die rondreed met een wagen van een interimkantoor verloor er de controle over zijn stuur. Naar eigen zeggen maakte hij een stuurfout.

Uit het onderzoek is gebleken dat de man ook te snel zou gereden hebben op die plaats. Hij raakte met zijn wagen eerst twee katafootpaaltjes die door de klap uit hun betonnen sokkel geslingerd werden. De wagen van de Poolse man kwam daarna tot stilstand tegen de gevel van een woning waar ook een katafootpaaltje stond. De klap was hevig.

Vel schade

De politiezone Polder kwam de vaststellingen doen. “De man raakte bij het ongeval niet gewond en kon zelf zijn wagen verlaten”, zegt commissaris Geert Provoost van politiezone Polder.

“Zijn wagen raakte wel zwaar beschadigd. Er is ook veel schade aan de gevel maar gelukkig allemaal aan de buitenkant. Zo sneuvelde er een venster, een vensterbank, een dorpel van het huis en bakstenen van de gevel zelf.”

Positieve ademtest

De bewoners waren thuis maar kwamen met de schrik vrij. “Zij kunnen ook in het huis blijven wonen. De bestuurder zelf had te veel gedronken en legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd voor zes uur ingehouden.”

De brandweer kwam ter plaatse om alle brokstukken op te ruimen en nazicht te doen voor de stabiliteit van de woning. Die hoefde niet gestut te worden. De zwaar beschadigde wagen werd getakeld. (ACK/JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.