Dronken bestuurder (31) legt zwaar brokkenparcours af en belandt in ziekenhuis

© Getty Images
Redactie KW

Een 31-jarige bestuurder uit Nieuwpoort maakte donderdagnacht serieuze brokken in de Nieuwpoortsteenweg in Oostduinkerke. Ter hoogte van café De Zoete Inval ramde hij de wagen van de café-uitbater, enkele verkeersborden, een omheining en een poort voor hij uitindelijk tot stilstand kwam in een tuin. Zijn eigen wagen is volledig verhakkeld. De man was onder invloed van alcohol en raakte ook gewond.

Het incident gebeurde rond 2 uur in de nacht. De bestuurder reed met zijn Citroën Berlingo vanuit Nieuwpoort in de richting van Oostduinkerke maar schatte de bocht aan De Zoete Inval volledig verkeerd in. Op die locatie gebeurden in het verleden al meerdere ongevallen.

Hij reed tegen de Toyota Hilux van de café-uitbater, die achteraan beschadigd raakte. Toen de politie aankwam, stond de Citroën een drietal meter diep in een tuin van een woning wat verderop. De omheining van de tuin raakte vernield en de tuin werd doorploegd. Volgens de politie werden ook verschillende verkeersborden geramd, alsook de smeedijzeren poort van een andere woning.

Naar het ziekenhuis

De Citroën Berlingo van de bestuurder bleek erg zwaar beschadigd. Het motorblok van de wagen was zichtbaar en de auto rookte. De voorruit bleek volledig gebarsten en de airbag hing uit het stuur. De bestuurder werd meegenomen naar het politiecommissariaat maar klaagde er van pijn in de nek en het hoofd.

Hij werd vanuit het commissariaat naar het ziekenhuis overgebracht met een ambulance. De politie liet zijn rijbewijs voor alvast 15 dagen intrekken omdat hij in staat van dronkenschap verkeerde. Beide voertuigen werden getakeld.

Gezien de meerdere ongevallen in de beruchte bocht, staan wel wegenwerken gepland om de situatie aan te pakken. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten