Drie Polen komen om het leven na dodelijk verkeersongeval in Lichtervelde

Verkeersongeval eist drie doden langs de Ringlaan in Lichtervelde. © Kurt Desplenter
Phebe Somers

Zaterdagavond vond een zwaar ongeval plaats op de Ringlaan in Lichtervelde richting de E403, tussen de Leysafortstraat en de Koolskampstraat. De automobilist van een maserati 4×4 zou de controle over het stuur verloren zijn door overdreven snelheid. Zowel de chauffeur als de twee passagiers zijn om het leven gekomen.

De dodelijke slachtoffers zijn drie Polen, Minstens één van de mannen woont in Meulebeke. Het ongeval gebeurde zaterdag omstreeks 21.15 uur. De wagen raakte eerste een middengeleider op de Ringlaan en kwam daarna aan de andere kant van de weg tegen een boom terecht. De drie inzittenden werden door de klap uit de wagen geslingerd en zijn ter plaatse overleden.

Er werd geen verkeersdeskundige aangesteld omdat de omstandigheden van het ongeval snel duidelijk waren. De inzittenden vertoonden volgens het parket geen tekenen die erop wijzen dat ze een gordel droegen tijdens het ongeval. De ravage was groot, de wagen kwam na de laatste botsing in de gracht terecht en brak in twee stukken.

Later meer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.