Drie mensen raakten licht gewond bij een zwaar verkeersongeval met drie voertuigen bij Merkem

© (Foto TP)
Redactie KW

Op de Iepersteenweg, een deel van de gewestweg tussen Ieper en Diksmuide, ging het rond 14.20 uur verkeerd tussen restaurant Langewade en de grens met Bikschote, een deelgemeente van Langemark-Poelkapelle.

Volgens vaststellingen van politiezone Polder waren drie voertuigen betrokken, een Land Rover, Volvo en bestelwagen van het merk Fiat, en liepen drie personen lichte verwondingen op.

Een van hen zou een armbreuk opgelopen hebben. Er was ook sprake van een passagier, een kind, dat klaagde over pijn aan de buik.

De gewonden werden overgebracht naar het ziekenhuis. Alle voertuigen liepen ernstige schade op en moesten getakeld worden. Brandweer Westhoek kwam ter plaatse om de brokstukken op te ruimen en het wegdek te reinigen. Door het ongeval bleef de Iepersteenweg een tijdlang afgesloten voor het verkeer, dat omgeleid werd door de politie. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk.

Drie maanden geleden overleed de 27-jarige Kenneth Hamers uit Lichtervelde op die plek. Tijdens een rit met vrienden verloor hij de controle door een windstoot en belandde met zijn motor tegen de achterkant van een geparkeerde oplegger. (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.