https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Drie lichtgewonden na botsing aan voorrangsweg in Houthulst

© JH
Redactie KW

Op een kruispunt in de Pottestraat in Houthulst, vlakbij de grens met Langemark-Poelkapelle, kwam het donderdagavond tot een botsing tussen twee wagens. Er vielen drie lichtgewonden.

Het ongeval gebeurde even voor 21 uur op het kruispunt van de Pottestraat met de Mangelaarstraat in Houthulst. Een jongedame was er in de buurt nog even haar paard gaan inspecteren en vertrok terug met de auto. Op het kruispunt volgde dan een botsing waarbij een Dacia Sandero en een Mercedes 190 oldtimer betrokken waren. Dat ongeval gebeurde volgens de politie omdat een van de bestuurders de voorrang niet verleende. Op die plaats belemmert het hoge gras en maïs het zicht sterk.

Zowel de 21-jarige bestuurder uit Houthulst als een 19-jarige bestuurder uit Izegem en een inzittende raakten allen lichtgewond. Ze klaagden over pijn aan de borstkas en de ribben. De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen maar moest geen ambulance oproepen. Allen zouden ze zelf hun dokter raadplegen. Beide wagens liepen door het ongeval zware schade op. De brandweer van Houthulst en later ook post Langemark kwamen ter plaatse om brokstukken, glas en motorvloeistoffen op te ruimen. Dat nam geruime tijd in beslag. Het wegdek werd besproeid met vloeistof om slippartijen te voorkomen. Het hele wegdek werd ook nog schoongespoten. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.