Drie gewonden na frontale botsing in Klerken bij inhaalmanoeuvre van tractor

Het ongeval gebeurde na een verkeerd ingeschat inhaalmanoeuvre.© JH
Het ongeval gebeurde na een verkeerd ingeschat inhaalmanoeuvre.© JH
Redactie KW

In de Zarrenstraat in Klerken (Houthulst) kwam het vrijdag kort na de middag tot een stevige frontale botsing tussen twee wagens. De bestuurder van een Ford Fiesta haalde een tractor in, maar botste daarbij op een tegenligger.

Het ongeval gebeurde rond 12.30 uur in de Zarrenstraat in de richting van Zarren. Een Ford Fiesta en een Ford Focus kwamen er zwaar met elkaar in botsing. Volgens de eerste vaststellingen van de politie ligt een verkeerd ingeschat inhaalmanoeuvre van de bestuurder van de Ford Fiesta wellicht aan de basis van het ongeval, maar niet alle omstandigheden waren al duidelijk.

Wiel verloren

De bestuurder van de Ford Fiesta zou een inhaalmanoeuvre gemaakt hebben om een tractor voorbij te steken, maar misrekende zich toen een tegenligger naderde. De weg maakt daar ook een flauwe bocht. De Fiesta kwam frontaal aan de linkerkant in botsing met de Ford Focus die uit de andere richting kwam. Door de hevige klap werd de Focus weg geslingerd en kwam tot stilstand in een diepe gracht. Net als de Fiesta vertoont ook de Focus vooral links vooraan zware schade. Beide wagens verloren een wiel.

Zarrenstraat versperd

In de Focus zat naast de bestuurder nog een passagier. In de Fiesta zat enkel de bestuurder. Allemaal raakten ze bij het ongeval gewond, maar enkel twee van hen moest voor verzorging naar het ziekenhuis worden overgebracht. Door het ongeval was een deel van de Zarrenstraat een tijdlang versperd. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier