https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dode na ongeval op E17 in Marke, voortvluchtige geeft zichzelf aan

Een derde inzittende was op de vlucht, maar gaf zichzelf aan. © iStock
Redactie KW

Op de E17 ter hoogte van Marke in West-Vlaanderen is zaterdagmorgen een dodelijk ongeval gebeurd. Een inzittende, die op de vlucht sloeg, gaf zichzelf zondagnamiddag aan. Zo meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.

Een wagen met Franse nummerplaat reed in op een betonblok. De passagier van de wagen overleefde het ongeval niet. Een andere persoon is naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeert niet in kritieke toestand. Een derde inzittende sloeg op de vlucht.

Onduidelijke omstandigheden

De omstandigheden van het ongeval zijn voorlopig onduidelijk. De wagen met Franse nummerplaat reed om een onverklaarbare reden in op de betonnen scheiding tussen de snelweg en de afrit naar de parking. Het voertuig kwam in de struiken terecht. Het parket heeft een deskundige aangesteld en het onderzoek loopt volop.

Zondagnamiddag heeft de verdachte van zichzelf aangegeven bij de Franse politiediensten in Lens. Het betreft een 18-jarige jongeman van Franse nationaliteit, woonachtig in departement Pas-de-Calais. Hij blijkt niet over een geldig rijbewijs te beschikken.

Europees aanhoudingsbevel

De verdachte werd door de Franse politiediensten gearresteerd. Het parket van Kortrijk vorderde een onderzoeksrechter en vroeg hem om een Europees aanhoudingsbevel uit te vaardigen. De onderzoeksrechter zal daarover in de loop van de dag beslissen. (Belga/PST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.