Dode en lichtgewonde bij ongeval in Heuvelland

© (Foto TP)
Redactie KW

In Heuvelland is een Spaanse vijftiger omgekomen bij een dodelijk ongeval.

Een bestelwagen met twee Spanjaarden belandde zaterdag rond 15 uur tegen een stenen duiker langs de Nieuwkerkestraat tussen de Heuvellandse dorpjes Wulvergem en Nieuwkerke. Brandweer Westhoek werd opgeroepen voor brand in het voertuig, maar ter plaatse was geen vuur te bespeuren. De hulpverleners haalden de inzittenden uit de wagen en probeerden de 57-jarige bestuurder nog te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse. Zijn 61-jarige passagier werd overgebracht naar het Jan Yperman Ziekenhuis.

De brandweer schermde het lichaam van de bestuurder af met een tent in afwachting van het onderzoek van de verkeersdeskundige, die ter plaatse gestuurd werd door de Ieperse afdeling van het West-Vlaams parket. Na enkele uren werd de plaats vrijgegeven en kon het verkeer opnieuw passeren. “De camionette is uit een bocht gegaan. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval. Het ging om een ongelukkig ongeval. Mogelijk werd de bestuurder onwel of week hij van de weg af”, klinkt het bij het parket.

De Spanjaarden wonen tijdelijk in de streek en werken voor een Spaans lasbedrijf in onderaanneming van het Ieperse bedrijf SKT, dat gespecialiseerd is in industriële koelinstallaties. “Hun bedrijf is een van onze trouwe partners”, bevestigen de zaakvoerders van SKT. “De mannen komen tijdelijk naar de streek om mee te werken aan projecten. Deze rit was niet werkgerelateerd, maar gebeurde in hun vrije tijd in het weekend. We betuigen ons medeleven aan de betrokken familie en collega’s. Op de plaats van het ongeval en bij het ziekenhuis deden we alles aan om alle instanties bij te staan.”

(TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.