Dierenarts over de kop met wagen in Lampernisse, vaten met rundersperma in stikstof beginnen te roken

© JH
© JH
Redactie KW

In de Zannekinstraat in Lampernisse, deelgemeente van Diksmuide, gebeurde vandaag rond 11.30 uur een spectaculair ongeval. Een 54-jarige dierenarts uit Pollinkhove ging over de kop met zijn SUV. In zijn wagen zaten vaten waarin rundersperma zit, in een dosis stikstof. Die begonnen na het ongeval te roken.

Rond 11.30 uur reed de dierenarts in zijn SUV Hyundai Sante Fe in de richting van Oostkerke. In de Zannekinstraat, ter hoogte van de gekende brasserie en even vóór de kerk van Lampernisse, ging het verkeerd.

De wagen schampte rechts een boom die vrij dicht bij het baanvak staat. De dierenarts probeerde nog te corrigeren maar door de klap ging de wagen over de kop. De Hyundai eindigde op zijn dak dwars over de weg. “Ik was onderweg naar een bedrijf in de buurt om sperma-inseminaties te doen bij runderen, waarin in gespecialiseerd ben”, zegt dierenarts M.D. uit Pollinkhove.

Lichte verwondingen

“Wellicht was ik even onaandachtig en schampte die boom. Nochtans ken ik de baan hier wel goed want ik passeer hier dagelijks. Maar het is de boom die het meest dicht bij de weg staat. Ik kon mijn wagen zelf verlaten en kreeg hulp van omstaanders. Alles gaat eigenlijk vrij goed want ik liep slechts lichte verwondingen op aan mijn hand. In mijn auto zat allerhande materiaal voor mijn werk als dierenarts.”

 © JH
© JH

“Op het eerste zicht lijkt het alsof alles oké is. Het voornaamste was dat ik vaten vervoerde waarin rundersperma zit opgeslagen. Die zitten in de vloeibare stikstof. Ze lagen omgekeerd in de wagen en begonnen door de druk te roken. Dan moeten we snel ingrijpen om te voorkomen dat er stikstof kan ontsnappen. Mijn vrouw kwam snel ter plaatse met andere vaten met stikstof in. We konden de sperma zo blijvend in het stikstof houden waardoor de kwaliteit van het sperma gegarandeerd bleef.”

Brandweer moet niet ingrijpen

Omdat de vaten begonnen te roken werd ook de brandweer opgeroepen. Post Diksmuide kwam ter plaatse voor een incident met gevaarlijke stoffen maar moest uiteindelijk daarvoor niet ingrijpen. De politie deed de nodige vaststellingen en liet de weg afsluiten.

Het verkeer moest gedurende anderhalf uur omrijden doordat de Zannekinstraat tot de takeling van de Hyundai volledig versperd bleef. Daarna ruimde de brandweer nog brokstukken en gelekte motorvloeistoffen op.

(JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten