https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Deuren van oplegger beschadigen geparkeerde auto’s

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

Vrijdagmorgen raakten verschillende voertuigen beschadigd in de Wevelgemstraat. Een truckchauffeur had niet door dat zijn deuren nog open stonden. Door enkele opmerkzame voorbijgangers kwam het brokkenparcours tot een einde.

De trucker, een kerel afkomstig uit Nederland, reed met zijn tientonner door de Wevelgemstraat in de richting van de Leie. De wind kreeg grip op de deuren van zijn oplegger, die niet goed waren afgesloten, waardoor ze open waaiden. De chauffeur was zich van geen kwaad bewust en reed verder, terwijl de deuren verschillende voertuigen raakten.

In totaal raakten zo vijf geparkeerde auto’s beschadigd, waarbij het vooral de spiegels waren die het moesten ontgelden. Voor één inwoner van de Wevelgemstraat was de pil extra bitter. Zijn achterruit moest eraan geloven en ook een deel van het koetswerk kreeg er stevig van langs.

Het waren tegenliggers die de vrachtwagen uiteindelijk tot stilstand konden brengen. “We reden net de brug over in de richting van het centrum, toen we de truck in onze richting zagen rijden”, verklaarden ze nadien. “We zagen hoe de deuren van zijn oplegger heen en weer wapperden, zonder dat de chauffeur het had opgemerkt. Met heel wat armbewegingen en met de hulp van onze koplampen konden we zijn aandacht trekken en heeft hij zich geparkeerd. Godzijdank bleef het enkel bij schade want die deuren konden evenwel een fietser raken ook.”

De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen. De hinder voor het doorgaande verkeer bleef beperkt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.