Dame knalt tegen geparkeerde bus in Waregem

De auto werd helemaal opengeknipt om de bestuurder te bevrijden.© CLL
De auto werd helemaal opengeknipt om de bestuurder te bevrijden.© CLL
Christophe Lefebvre

Het werd een dinsdagavond in mineur voor een chauffeur in Waregem. Op de Albert Servaeslaan reed een dame vol in op een geparkeerde autobus. De brandweer moest haar voertuig volledig ontmantelen om haar te bevrijden.

De noodoproep bereikte de alarmcentrale rond 20 uur. Enkele mensen zagen hoe een wagen, een kleine Citroen SUV, met een doffe klap tegen een geparkeerde bus reed. De bestuurder, een dame, bleef wezenloos in het verhakkelde voertuig zitten.

De toegesnelde hulpdiensten, zowel brandweer als een MUG-ploeg, waren in geen tijd ter plaatse en ontfermden zich over de vrouw. “Ze was bij bewustzijn maar de arts oordeelde dat we geen enkel risico mochten nemen”, horen we bij de brandweerofficier ter plaatse. “We schakelden dan ook over op het gebruik van onze pneumatische schaar, waarmee zowel het dak als het portier en koffer van de wagen werden verwijderd. Het slachtoffer werd in haar voertuig gestabiliseerd voor ze naar het ziekenhuis werd overgebracht.”

Reconstructie

Tijdens de interventie werd de Albert Servaeslaan, in de richting van het centrum van Waregem, een tijd lang voor het verkeer afgesloten. Over de omstandigheden van het ongeval bestaat nog heel wat twijfel. De politie opende meteen een onderzoek om het verloop van het voorval te kunnen reconstrueren. Niemand anders raakte bij de aanrijding betrokken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.