Chauffeur onder invloed veroorzaakt dubbel ongeval

Redactie KW

Een 20-jarige jongeman veroorzaakte vrijdagavond om 22.50 uur heel wat schade bij twee verkeersongevallen in het centrum van Diksmuide. Hij bleek onder invloed te zijn en speelde zijn rijbewijs kwijt.

De 20-jarige man uit Wervik reed met zijn Volvo XC60 het centrum van Diksmuide binnen en reed eerst over een geparkeerde fiets op het schoolplein. Hij zette zijn weg verder om enkele tientallen meters verder in de Reuzemolenstraat een geparkeerde wagen te rammen.

Door de impact kwam de geparkeerde wagen tegen een andere geparkeerde auto terecht. De schade was aanzienlijk. Door de eerste botsing met het voertuig brak een voorwiel van de Volvo XC60 af en begaf ook een achterwiel het van de geparkeerde wagen.

Bij het ongeval vielen geen gewonden. De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen en om de schade op te meten. Al gauw bleek dat de 20-jarige jongeman reed onder invloed. Hij legde een positieve ademtest af en speelde zijn rijbewijs kwijt voor de duur van 15 dagen.

Hij zal zich later moeten verantwoorden bij de politierechter. Daar wacht hem ongetwijfeld een gepeperde rekening. De brandweer kwam ter plaatse in de Reuzemolenstraat om brokstukken van de auto’s op te ruimen en gelekte vloeistoffen van de weg te halen. Daarna werden de zwaar beschadigde auto’s getakeld.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten