Chauffeur knalt tegen drie geparkeerde wagens, bestuurster naar ziekenhuis

Er raakten in totaal vier auto's beschadigd. © CL
Christophe Lefebvre

Zondagavond werden de inwoners van de Vlietestraat opgeschrikt door een hevige klap. Een automobiliste reed er aan volle snelheid tegen 3 geparkeerde voertuigen. De schade is enorm, de bestuurster werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval deed zich voor rond 19.15 uur. Aan het stuur van de Volkswagen reed een dame, komende uit het centrum, in de richting van de Kuurnsestraat, toen het ter hoogte van de bocht grondig fout liep.

Om een nog onbekende reden verloor ze de controle over haar stuur en reed ze vol in op een geparkeerde Lada. De klap was zo hevig dat de kleine terreinwagen op het voetpad terechtkwam. Uiteindelijk kwam ze tot stilstand tegen een geparkeerde Mercedes. Door de kracht van de impact knalde die dan op zijn beurt tegen een Opel cabriolet die eveneens aan de kant van de weg stond.

Voor Sybren, de eigenaar van de terreinwagen, smaakt het ongeval extra bitter. “Het is een originele Lada Niva die ik uit Rusland heb laten overkomen” zucht hij. “De wagen is 2 jaar oud en is in onze contreien nagenoeg niet te krijgen. Ik hoop dat ik de schade zal kunnen laten herstellen, al zal het krijgen van onderdelen een uitdaging van formaat worden.”

De dame werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis, de politie startte ondertussen al een onderzoek naar het voorval. Op dezelfde plaats gebeurde twee maanden geleden eveneens een ongeval. Toen deelden de wagens van dezelfde eigenaars ook in de brokken.

De Vlietestraat werd een tijdlang voor het verkeer afgesloten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.