Chauffeur gewond nadat hij over de kop gaat

© CLL
© CLL
Christophe Lefebvre

De werkweek eindigde vrijdagavond voor een automobilist in Deerlijk in mineur. Door een onverwacht manoeuvre kwam zijn voertuig op zijn dak terecht op de E17. Hij werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Volgens een getuige liep het voor de chauffeur van de kleine stadswagen, een Citroën C3, volledig fout rond 20.30 uur. “Ik zag hoe hij op de E17 in de richting van Kortrijk reed, toen een vrachtwagen plots van zijn rijvak afweek”, klinkt het.

“De chauffeur van de Citroën reageerde erg alert en draaide het stuur over naar de linkerkant. Hij slaagde erin de tientonner te vermijden maar zijn wagen ging onherroepelijk aan het slingeren. Ik zag hoe hij in één ruk naar de rechterkant van de autosnelweg schoof, de vangrail raakte om zo over de kop te gaan en op het linkervak tot stilstand te komen.”

De bestuurder van de Citroën werd voor medische zorgen naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn voertuig moest worden getakeld. Het verkeer werd tijdelijk via de rechterrijstrook afgeleid, wat voor de nodige hinder zorgde.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.