Buschauffeur knalt tegen stenen pilaar van stelplaats De Lijn in Diksmuide

© JH
Redactie KW

De brandweer van Diksmuide moest donderdagmiddag uitrukken naar de stelplaats van De Lijn aan de achterkant van het station van Diksmuide. Een Lijnchauffeur die achteruit de loods inparkeerde reed er tegen een stenen pilaar die het dak ophoudt.

De stelplaats ligt in de Lange Veldstraat aan de achterkant van het station van Diksmuide. Het gaat om een oude loods vlak naast de openbare weg. Rond 16 uur wou een chauffeur van De Lijn zijn bus door de poort achterwaarts in de loods parkeren. Iets wat hij wellicht al veel vaker deed maar deze keer liep het fout. De chauffeur knalde achteraan op een van de grote stenen pilaren die het dak van de loods ophouden.

Instortingsgevaar

Omdat de pilaar verschoven was werd gevreesd voor instortingsgevaar en werd de brandweer gebeld. “Een van de pilaren bleek inderdaad deels opzij geschoven te zijn”, zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe van post Diksmuide.

“Op de pilaren lagen ijzeren gewelven die de dakconstructie ophouden. Er kon dus instortingsgevaar ontstaan. We hebben beide pilaren met elkaar verbonden om de stevigheid opnieuw te garanderen.” De bus zelf liep achteraan schade op maar was nog rijvaardig en kon elders in de loods geparkeerd worden. Er raakte niemand gewond bij het incident.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier