46-jarige bromfietser uit Zulte sterft na aanrijding door vrachtwagen: “Kenmerkend dodehoekongeval”

Bij het opdraaien van de Rijksweg liep het fout: de vrachtwagenbestuurder merkte de bromfietser niet tijdig op. De 46-jarige man uit Zulte overleefde de aanrijding niet.© CLL
Bij het opdraaien van de Rijksweg liep het fout: de vrachtwagenbestuurder merkte de bromfietser niet tijdig op. De 46-jarige man uit Zulte overleefde de aanrijding niet.© CLL
Olaf Verhaeghe

Op de rotonde van de Rijksweg met de Bavikhoofsestraat op de grens van Harelbeke met Bavikhove is maandagochtend een dodelijk ongeval gebeurd. Een bromfietser werd er omstreeks 7.30 uur aangereden door een vrachtwagen en overleefde de klap niet. Volgens het parket gaat het om een dodehoekongeval.

Op de rotonde aan de Rijksweg/Overleiestraat met de Bavikhoofsestraat en de Molenstraat in Harelbeke is maandagochtend een bromfietser om het leven gekomen. De bestuurder van de brommer werd omstreeks 7.30 uur aangereden door een vrachtwagen. De hulpdiensten snelden ter plaatse maar konden ondanks reanimatie het slachtoffer niet meer helpen. De 46-jarige man uit Zulte overleed op de plek van het ongeval aan zijn verwondingen.

Bij het opdraaien van de Rijksweg vanuit de Bavikhoofsestraat liep het fout, zo geeft de verkeersdeskundige van het parket West-Vlaanderen aan. De trucker sloeg rechtsaf, maar merkte de bromfietser die de rotonde volgde om rechtdoor te rijden, niet tijdig op. De deskundige gaat dan ook uit van een kenmerkend dodehoekongeval. De vrachtwagenbestuurder, een 47-jarige man uit Avelgem, stopte onmiddellijk en probeerde de aangereden man nog te helpen. Helaas zonder resultaat. De chauffeur verkeerde in shock.

De omgeving van het dodelijk ongeval werd afgesloten voor het verkeer. (OV/CLL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten