Broer en zus gewond na spectaculair ongeval met oldtimer

© (Foto BF)
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Langs de Rijksweg in Izegem geraakten zaterdagavond iets na 22 uur een broer en zus gewond. Hun Volkswagen Kever uit 1961 belandde naast de weg en knalde tegen een boom. De brandweer moest beide inzittenden bevrijden. Hun hondje Splinter was even spoorloos, maar werd teruggevonden.

Louis B. uit Roeselare en zijn jongere zus Renée waren zaterdagavond iets na tienen op weg met een Volkswagen Kever, bouwjaar 1961. Ook Splinter, hun hond, was mee in de oldtimer. Louis B. zat achter het stuur, maar verloor net voor rotonde aan het sportstadion de controle over het stuur van de wagen.

De wagen week helemaal uit naar de linkerkant van de weg. Een jonge dame, die vanuit de tegenovergestelde richting kwam aangereden, kon nog net remmen en een frontale botsing vermijden. De oldtimer knalde uiteindelijk tegen een boom naast de weg en kwam tot stilstand in de berm. Zowel broer als zus raakten gewond.

Hondje

De hulpdiensten, waaronder de brandweer en een MUG-team, snelden ter plaatse. “We moesten beide inzittenden bevrijden”, zegt Patrick Vanlauwe, brandweerofficier bij de brandweer van Izegem. De brandweer knipte het dak van de oldtimer los. Eerst werd de jongeman bevrijd, daarna haalde de brandweer ook zijn zus vakkundig uit het autowrak. Beiden waren bij bewustzijn en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval kon het verkeer dat richting Roeselare wou rijden een tijdlang niet de Rijksweg op. De oldtimer raakte bij het ongeval zwaar beschadigd en is rijp voor de schroothoop.

Na het ongeval werd er gezocht naar Splinter die gevlucht was. Het diertje dook enkele keren op, maar kon aanvankelijk niet gevat worden. Ondertussen is het hondje terecht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.