Brandweer uur bezig om hoeveelheid zand van rotonde te halen

Redactie KW

De brandweer van Veurne was dinsdag in de namiddag een uur lang bezig om een hoeveelheid zand van de rotonde te ruimen in Avekapelle. De vervuiler is onbekend.

Rond 16 uur liep bij de politie meldingen binnen van een aanzienlijke hoeveelheid zand op de rotonde van de Brugsesteenweg met de Toekomstlaan op grondgebied Avekapelle. Dat zand bevond zich aan de rechterkant van de rotonde richting Pervijze en bevuilde ook een deel van het fietspad. Automobilisten maakten gewag van een gevaarlijke verkeerssituatie.

“Onze ploegen stelden inderdaad vast dat er een hoeveelheid zand op de weg lag en dit kon leiden tot gevaarlijke situaties”, zegt commissaris Jorik Debruyne van politiezone Spoorkin.

“Het spoor kon nog kort gevolgd worden tot voorbij de rotonde richting Pervijze maar hield snel op. Het was dus niet te achterhalen wie de vervuiler was. We vermoeden dat het zand vanuit de laadbak van een vrachtwagen overhelde bij het nemen van de bocht van de rotonde.”

De brandweer van Veurne kwam ter plaatse om alle zand weg te ruimen en de baan schoon te spuiten. Dat leidde even tot een smurrie op het fietspad maar na een uur was alles terug vrijgemaakt. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier