Brandweer heeft uren werk met opruimen olie door defecte sproeimachine in Gits

© (Foto JH)
© (Foto JH)
Redactie KW

De brandweer had op Pinksterzondag heel wat werk om een lang oliespoor op te ruimen dat in de Brugsesteenweg tussen Roeselare en Gits lag. Een leiding van een grote landbouwmachine was lek geslagen.

Rond 7 uur reed een landbouwer met een grote sproeimachine op de R32 komende van Beveren en reed zo de afslag naar beneden om daar op de rotonde onder de R32 naar rechts af te slaan richting Gits. Bij het naar beneden rijden is plots een leiding met hydraulische olie lek geslagen. De landbouwer had dat niet door en vervolgde zijn weg tot hij net voorbij garage Novoto op de hoogte werd gebracht. De landbouwmachine werd aan de kant gezet. Er lag intussen al heel wat hydraulische olie op de weg. Vooral het deel van de rotonde waar de sproeimachine passeerde lag vol.

De hulpdiensten werden verwittigd. De brandweer van zone Midwest kwam ter plaatse om het goedje op te ruimen. Omdat het om een grote klus ging, werd snel versterking opgeroepen. De weg werd schoongemaakt en er werd poeder op de weg gestrooid om de olie te helpen oplossen. De interventie van de brandweer duurde tot even voor 11 uur. De brandweer was dus enkele uren in de weer om alles op te ruimen. De politie deed er de nodige vaststellingen. Tijdens de brandweerinterventie was de rechter rijstrook richting Lichtervelde een tijdlang afgesloten en moest het verkeer op de middenstrook passeren.

De defecte sproeimachine werd aan de kant gezet en er kwam een technische ploeg ter plaatse voor herstel. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten