Brandweer moet wegen vrij maken in Houthulst: trucker ploegt berm om, betonspoor van 100 meter

© (Foto JH)
© (Foto JH)
Redactie KW

De brandweer had dinsdagmiddag de handen vol om enkele wegen op te ruimen in Houthulst. Bij twee incidenten rond hetzelfde tijdstip zorgden bevuilde wegen voor een gevaarlijke situatie op de weg.

De eerste oproep kwam kort na de middag toe vanuit de Monseigneur Schottestraat in Houthulst. Daar verloor een vrachtwagen over een lengte van zo’n 100 meter verschillende hoopjes beton. De brandweer kwam als eerste ter plaatse maar kreeg vlak na aankomst een tweede oproep voor het reinigen van het wegdek in de Woumenstraat. Daar zag een fietser hoe de chauffeur van een vrachtwagen zich misrekende en deels in de zachte berm terecht kwam. De chauffeur deed alle moeite om het gevaarte terug de weg op te krijgen en slaagde daar ook in. Daarbij ploegde hij wel enkele tientallen meters van de zachte berm om maar daar maalde de trucker niet op en hij reed gewoon verder.

De fietser belde de hulpdiensten omdat een deel van de weg vol slijk, gras en aarde lag maar vooral het fietspad zelf bezaaid lag. In de Monseigneur Schottestraat bleef een tweede ploeg van brandweer Houthulst ter plaatse en werd versterking opgeroepen van de tankwagen van brandweerpost Langemark-Poelkapelle. De betonhoopjes werden eerste opgeveegd en met versterking van de gemeentediensten van Houthulst in een aanhangwagen gegooid. Daarna werd de weg door de brandweer terug schoon gespoten met water en ging tot slot de borstelveegmachine van de gemeente er nog eens over. De politie kwam in beide gevallen ter plaatse voor de nodige vaststellingen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten