Brandweer moet ‘s nachts heel wat hooi in Woumenweg Diksmuide opruimen

© (JH)
© (JH)
Redactie KW

De brandweer van Diksmuide had afgelopen nacht de handen vol met het opruimen van heel wat hooi. Een landbouwer was die verloren ter hoogte van de brug in de Woumenweg.

Rond 1 uur afgelopen nacht reed een landbouwer met een tractor en hooiwagen komende van het centrum op de Woumenweg richting Ieper. Ter hoogte van de brug onder de spoorweg liep het verkeerd. Enkele dikke pakken hooi vielen van de hooiwagen en kwamen op de weg terecht. Het is onduidelijk of de landbouwer dat ook opgemerkt heeft. De hulpdiensten werden verwittigd waarna de brandweer en de politie ter plaatse kwamen. Omdat er zodanig veel hooi verspreid lag over enkele tientallen meters op de weg besloot de politie de Woumenweg richting Ieper af te sluiten. Dit om te vermijden dat auto’s door het hooi zouden rijden en alles zo nog meer zouden verspreiden. De brandweer kwam ter plaatse en bracht zelf een aanhangwagen mee.

Er zat niets anders op dan al het hooi op te scheppen en in de aanhangwagen te laden. Gelukkig stond er weinig wind zodat het hooi niet verder verspreid raakte over de weg. De opruimklus nam een flinke tijd in beslag. De politie deed de nodige vaststellingen. Het is niet duidelijk of de landbouwer zal moeten opdraaien voor de gepresteerde uren om de weg vrij te maken als hij niets gemerkt zou hebben, tenzij zou blijken dat het hooi niet goed was vastgemaakt. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten