Bootje gezonken in jachthaven, ander schip losgeslagen en op droge beland

In de Nieuwpoortse jachthaven is vrijdagmorgen een bootje gezonken. Het sportvissersbootje lag aangemeerd aan het ponton van de VVW Nieuwpoort, dat tevens beschadigd raakte. Een ander bootje sloeg dan weer los door de hevige wind en kwam op het droge te staan.

© (Foto BB)
© (Foto BB)

Het bootje dat zonk, maakte al even water en zonk vrijdagmorgen. Door de hevige kracht naar beneden toe bezweek een tussenschot van het ponton echter. Het gedeelte brak af en kwam boven het gezonken schip te drijven. De brandweer van Nieuwpoort werd opgeroepen om olie en diesel dat aan het wateroppervlak verscheen, door het bootje, in te dammen. De berging van het sportvissersbootje zou vrijdagnamiddag gebeuren.

Maritiem dienstverlener Ship Support stond vrijdagvoormiddag ook al in voor het wegslepen van een bootje dat was losgeslagen door de hevige windstoten. Volgens de VVW was het bootje allicht slecht bevestigd aan het ponton of waren de kabels versleten. Het bootje dreef af naar de oevers en kwam op het droge te liggen bij laagtij. Grote schade bleef evenwel uit.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.