Bizar ongeval met spookrijder op N32 in Menen

Een witte bestelwagen reed frontaal in op een kleine stadswagen, die aan het spookrijden was.© CLL
Een witte bestelwagen reed frontaal in op een kleine stadswagen, die aan het spookrijden was.© CLL
Christophe Lefebvre

De N32 in Menen was vrijdag het theater van een bizar ongeval. Een witte bestelwagen reed er frontaal in op een kleine stadswagen, die aan het spookrijden was. Eén persoon werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

“Zelden in mijn leven zoveel schrik gehad!” De chauffeur van de witte bestelwagen, een jonge kerel uit het Noorden van Frankrijk die in België werkt, bekomt nog van de aanrijding waarin hij betrokken was.

Auto uit het niets

“Ik kon vandaag vroeger naar huis om te genieten van een week verlof, samen met mijn vrouw en kindje, dus reed ik rond 10.30 uur op de N32 in de richting van Frankrijk. Net voorbij het kruispunt met de Moorselestraat haalde ik drie auto’s in en op dat moment zag ik die kleine wagen uit het niets voor mij opduiken. Geen idee waar hij vandaan kwam, maar die man was op de expresweg aan het spookrijden. Ik gooide het stuur over naar links maar een aanrijding was niet meer te vermijden. De knal was indrukwekkend en de schade is ook niet min. De chauffeur van de kleine wagen, een oudere heer, klaagde over pijn aan de borststreek en werd met een ziekenwagen weggebracht.”

Geen knipwerk

De brandweer, met hun kazerne op slechts een steenworp van de plaats van het ongeval, was in geen tijd ter plaatse. Heel even werd gevreesd dat de oudere man uit zijn voertuig zou moeten worden bevrijd maar uiteindelijk kwam er geen knipwerk aan te pas.

De politie deed de nodige vaststellingen om de precieze omstandigheden van het ongeval in kaart te brengen. Beide rijstroken in de richting van Frankrijk en het centrum van Menen werden een tijdlang voor het verkeer afgesloten. Alle voertuigen werden via de pechstrook afgeleid, wat meteen de nodige verkeershinder met zich meebracht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.