Bestuurster die in de gracht crashte, had gedronken en legde al brokkenparcours af

© BB
© BB
Redactie KW

De bestuurster (36) die donderdag rond 16.20 uur met haar wagen in de gracht belandde in de Vaartstraat in Gistel, had gedronken en legde voor de crash al een brokkenparcours af. Dat bevestigt de lokale politie Kouter.

De bestuurster uit Bredene werd na de crash naar het ziekenhuis overgebracht, waar een bloedproef werd afgenomen. Daaruit bleek dat de vrouw onder invloed was van alcohol. “Kort voor de feiten in de Vaartstraat heeft betrokkene in de Warandestraat in Gistel tevens een paar paaltjes en een geparkeerde personenwagen aangereden en de vlucht genomen”, zegt Annemie Wittesaele, korpssecretaris en woordvoerster van de lokale politie Kouter.

Rijbewijs ingetrokken

Toen ze in de Vaartstraat in de sloot eindigde, kruiste ze eerst volledig het tegengestelde rijvak. Andere bestuurders meldden op sociale media al dat het voertuig enorm zwalpte en ze ternauwernood moesten uitwijken om een aanrijding te vermijden.

Het rijbewijs van de bestuurster werd voor 15 dagen ingetrokken door het Brugse parket. Ongetwijfeld zal de vrouw een dagvaarding voor de politierechtbank opgestuurd krijgen. Allicht volgt nog een extra rijverbod en boete, al zal dat van het oordeel van de politierechter afhangen. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.