Bestuurder zwaar verkeersongeval in de Meiboomlaan overleden aan zijn verwondingen

De remsporen beginnen aan de linkerkant van de weg, waarna de wagen rechts van de baan hard in aanraking kwam met een boom. © Bert Feys
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Omstreeks 11 uur deed zich een zwaar verkeersongeval voor in de Meiboomlaan in Roeselare. Jarne P. (23), die richting de Rijksweg reed, kwam ter hoogte van de Roularta-drukkerij naast de weg terecht. Zijn wagen plooide zich letterlijk rond een boom. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, daar overleed hij. “Je kon altijd op Jarne rekenen. Ik kon me geen betere broer voorstellen.”

Jarne Parmentier was dinsdagochtend omstreeks 11 uur met zijn Peugeot op weg langs de Meiboomlaan toen het ter hoogte van de parking van drukkerij Roularta helemaal fout liep. De jonge Roeselarenaar verloor op een recht stuk weg plots de controle over het stuur van zijn voertuig. De Peugeot belandde rechts naast de weg. De wagen raakte daarbij een boom. De ravage was enorm. De Peugeot kwam helemaal rond de boom te liggen. Omstaanders schatten onmiddellijk de ernst van de situatie in en contacteerden de hulpdiensten.

Onder ander de brandweer en een MUG-team snelden ter plaatse. De brandweer kreeg snel de deur van de wagen open. Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd en kreeg de eerste zorgen toegediend. De 23-jarige Roeselarenaar werd in heel kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis in Rumbeke. Kort na het ongeval overleed hij aan zijn verwondingen.

Dovy Keukens

De verslagenheid bij de familie van het slachtoffer is groot. Zij nemen afscheid van een graag gezien en gewaardeerd familielid. “Jarne was iemand die er altijd voor iedereen was. We konden altijd op hem rekenen. Ik kon me geen betere broer voorstellen”, aldus zijn oudere broer Nills. Hij en Jarne hadden een hechte band. “Jarne was zelfs peter van ons kindje.”

De Roeselarenaar was vrijgezel, beroepsmatig was hij aan de slag bij de firma Dovy Keukens. Ook bij de firma reageert men geschokt op hetgeen er gebeurd is. “Ons medeleven gaat uit naar de familie. We zullen dit in alle sereniteit met de collega’s bespreken.”

Meiboomlaan deels afgesloten

Na het ongeval bleef een gedeelte van de Meiboomlaan ruim twee uur afgesloten voor het verkeer. Het parket stelde een deskundige aan om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Omstreeks 13.30 uur werd de Peugeot weggetakeld en werd de Meiboomlaan terug opengesteld voor het verkeer.

(BF/WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.