Gemeenteraadslid Marc Vanoverschelde wordt onwel langs de Tieltsteenweg

© (Foto NS)
© (Foto NS)
Redactie KW

Het Wingense gemeenteraadslid Marc Vanoverschelde (64) is woensdagochtend omstreeks 9.15 uur in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij onwel werd langs de Tieltsteenweg in Wingene.

Marc Vanoverschelde, al jarenlang actief in de Wingense politiek, was woensdagmorgen op weg met een bestelwagen op de Tieltsteenweg toen hij plots onwel werd. De 64-jarige Wingenaar week van zijn rijvak af, raakte daarbij een tegenligger en belandde uiteindelijk met zijn voertuig links van de weg tegen een paal. De hulpdiensten snelden onmiddellijk ter plaatse.

Ondanks de lichte aanraking met het andere voertuig bleek de toestand van het gemeenteraadslid heel ernstig. Hij werd ter plaatse gereanimeerd en onder mug-begeleiding overgebracht naar het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt.

Omdat zijn toestand zo kritiek was, werd hij van daaruit overgebracht naar AZ Delta in Roeselare. Daar vocht Marc Vanoverschelde woensdagavond nog voor zijn leven.

Vanoverschelde kleurt al meer dan dertig jaar de plaatselijke politiek. Hij maakt deel uit van de partij Burgerbelangen, die in de oppositie zit. Hij duwde in 2018 nog de lijst en toonde zich de voorbije jaren steeds een heel gedreven lokaal politicus.

(NS/BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.