https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bestuurder van scooter (38) overlijdt aan zijn verwondingen na bizar ongeval in Komen-Waasten

De bestuurder van de wagen week uit en knalde tegen een paal. © CL
Christophe Lefebvre

Een moment van onoplettendheid had afgelopen weekend dramatische gevolgen. Nadat vrijdagnamiddag een auto en een scooter met elkaar in aanraking kwamen, volgde maandagmorgen een koude douche voor alle betrokken partijen. De bestuurder van de scooter, een 38-jarige man uit het Franse Armentières, overleed aan zijn verwondingen.

De oproep bereikte de noodcentrale iets voor 16.00 uur. Enkele mensen hadden gezien hoe een wagen op de Ploesteertbaan, ter hoogte van het kruispunt met de Gheerstraat, een scooter had aangereden. Zowel politie als brandweer werden ter plaatse gestuurd en een MUG ploeg van het nabije Armentières kwam versterking leveren.

“De bestuurder van de wagen kon zelf uit het voertuig klauteren nadat hij tegen een verlichtingspaal had gereden” horen we bij monde van Marie Vandenbroucke, woordvoerster van de politiezone Komen-Waasten.

Verder onderzoek

“Ter hoogte van het kruispunt met de Gheerstraat reed een scooter plots de rijbaan op. Gaat het hier om een onvoorzichtigheid of een onoplettendheid? Daar zal het verdere onderzoek de nodige antwoorden moeten brengen. De chauffeur ging vol in de remmen, raakte de scooter en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de paal.”

“De bestuurder van de personenwagen kwam er met lichte kleerscheuren van af maar de bestuurder van de scooter kwam hard op het wegdek terecht. De mensen van de MUG konden de man, een inwoner uit het Franse Armentières ter plaatse stabiliseren, waarop hij naar het ziekenhuis van Rijsel werd overgebracht.”

Dodelijke wending

De politiediensten deden de nodige vaststellingen maar het ongeval kreeg op maandagmorgen een dodelijke wending. “Vanuit het ziekenhuis kregen we te horen dat de situatie van de gevallen motorrijder aanzienlijk achteruit was gegaan” klinkt het bij de woordvoerster.

“Uiteindelijk kon geen hulp meer baten en overleed de man in het ziekenhuis. Een banale aanrijding met ditto valpartij die resulteert in een gruwelijk verlies van een mensenleven. Het was een onwezenlijk telefoontje dat ook bij onze mensen bleef nazinderen. De chauffeur van de wagen is compleet van de kaart. De aanrijding was onvermijdelijk maar niemand die deze uitkomst had verwacht.”

Frankrijk neemt over

Doordat zowel de bestuurder van de wagen als het slachtoffer de Franse nationaliteit hadden, nam de Franse politie de zaak uit handen van haar Komense collega’s. Vanuit Frankrijk wordt niet verder gecommuniceerd over de zaak, om de sereniteit van het onderzoek te kunnen garanderen.

Het kruispunt van de Gheerstraat met de Ploegsteertbaan staat in het collectieve geheugen van heel wat Komenaars gegrift. Op 1 mei 1962 kwamen op exact dezelfde plaats 2 bussen met elkaar in aanrijding. Bij het spectaculaire ongeval kwamen niet minder dan 12 mensen om het leven. De slachtoffers waren op de terugweg van de 1 mei viering en maakten allemaal deel uit van de Arbeidersbeweging uit Wervik-Geluwe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten