Bestuurder test positief op drugs na ongeval

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

In Kaster kwam het maandag, kort voor 13 uur, tot een aanrijding tussen 2 auto’s. Hoewel de schade indrukwekkend was, werd slechts 1 persoon met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. 1 van de betrokken bestuurders testte positief op drugs en mocht meteen zijn rijbewijs inleveren.

Het ongeval deed zich voor op de Bevrijdingslaan, ter hoogte van het kruispunt met Butsegem. Een 21-jarige kerel uit Ronse, aan het stuur van zijn BMW, reed er in de richting van Kerkhove toen hij om een nog onbekende reden van zijn rijvak afweek. In een hellende bocht kon hij een tegenligger, een Skoda break, niet meer ontwijken. Beide voertuigen kwamen genadeloos hard met elkaar in aanraking en schoven nog tientallen meters verder alvorens tot stilstand te komen.

De bestuurder van de Skoda moest met lichte verwondingen naar het ziekenhuis worden overgebracht, de bestuurder van de BMW testte dan weer positief op drugsgebruik. Het parket besloot hierop zijn rijbewijs voor 15 dagen in te trekken.

Hoewel het onderzoek nog loopt is het voor enkele buurtbewoners, die de aanrijding zagen gebeuren, een overduidelijke zaak. “Snelheid zal hier aan de bron hebben gelegen” klinkt het. “We zagen die BMW uit de bocht komen aan een rotvaart, waarop we wisten dat het tot een aanrijding zou komen. De straat is hier gekend voor laagvliegers, die zich allemaal uitgenodigd voelen om hier plankgas te geven. De gemeente plaatste ondertussen al overal grote verkeersborden met 50km/hr erop maar die hebben weinig tot geen effect. Ondertussen is het aftellen tot het volgende ongeval.”

Het doorgaande verkeer ondervond een tijdlang hinder door de vaststellingen en de daarop volgende takelwerken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.