Bestuurder onder invloed rijdt dure bronzen eend op rotonde aan stukken

Redactie KW

Een bestuurder (29) heeft in de nacht van woensdag op donderdag een van de bekende bronzen eenden op de rotonde aan het Sea Shopping Center in Middelkerke stuk gereden. De man reed gewoon rechtdoor in plaats van de rotonde te nemen en bleek onder invloed van alcohol. Dat wordt ongetwijfeld een dure grap.

Het incident gebeurde volgens de lokale politie Middelkerke rond 1.30 uur ‘s nachts. Aan het stuur van de personenwagen zat een 29-jarige man uit Nieuwpoort. Hij kwam vanuit de Nieuwpoortsesteenweg en reed richting Middelkerke centrum. “Naast een van de drie grote beelden, is ook zijn voertuig zwaar beschadigd geraakt. De wagen eindigde op de rotonde. De man bleef ongedeerd maar legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd alvast 15 dagen ingetrokken”, zegt korpschef Frank Delva.

33.000 euro per eend

De bronzen eendenbeelden, A Sunny Day in Paradise genaamd, werden in 2018 op de rotonde geplaatst en zijn van de hand van kunstenaar Hannes D’Haese. De beelden zijn 2,6 meter hoog en wegen een ton per stuk. Burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD) is alvast niet opgezet met de schade. “Het vorig gemeentebestuur heeft hier meer dan 100.000 euro voor neergeteld. Hoe dan ook zal de gemeente de schade en kosten verhalen op de verzekeraar of de bestuurder zelf”, reageert hij. Wie 100.000 euro deelt door drie, krijgt al snel een indicatie van de kostprijs van één zo’n beeld. En dan is nog niet eens gesproken over boetes op de politierechtbank, die beginnen aan 1.600 euro wegens rijden onder invloed. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten