Bestuurder onder invloed richt ravage aan in voortuinen in Kortemark

© (Foto JH)
© (Foto JH)
Redactie KW

Een bestuurder heeft zaterdagavond een ravage aangericht aan heel wat voortuinen in de Wilgenlaan in Kortemark. De man verloor de controle over zijn sportieve Fiat 500 Abarth en reed dwars door enkele tuinen. Hij was licht onder invloed van alcohol.

De brandweer werd zaterdagavond rond 22.30 uur opgeroepen voor het verkeersongeval in de Wilgenlaan, een zijstraat van de Handzamestraat dichtbij de brandweerkazerne. Een getuige had de ravage gezien en meldde dat de bestuurder wellicht vast zat in de zwaar gehavende Fiat 500. De brandweer, politie, ambulance en een MUG werden ter plaatse gestuurd. Bij aankomst troffen ze inderdaad een grote ravage aan maar ook de bestuurder die naast zijn wagen stond. De man was er zelf uitgeraakt en werd niet gewond. De politie deed ter plaatse de nodige vaststellingen en de man legde daar een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd voor zes uren ingehouden. De brandweer had de handen vol om de ravage op te ruimen en daarom werd de Wilgenlaan afgesloten voor alle verkeer.

Grote ravage

De bestuurder bleek de controle over het stuur te zijn verloren en dwars door vier voortuintjes te zijn gereden. Daarbij ramde hij planten, struiken, een brievenhuis en een stuk omheining. Hij schampte ook tegen een boom die ontworteld raakte en meegesleurd werd door de wagen. Die kwam pas 50 meter verder tot stilstand in een haag. Door rondvliegende brokstukken en takken werd een geparkeerde wagen beschadigd aan de overkant van de weg. Ook een marmeren deksteen van een brievenbus deelde in de brokken. De Fiat 500 Abarth werd getakeld en is volledig vernield. Wellicht zal de man zich nog moeten verantwoorden bij de politierechter. Op het Werkenplein in deelgemeente Werken nabij Kortemark veroorzaakte een andere bestuurder dezelfde avond ook een ravage door in te rijden op een geparkeerde auto. De man uit Diksmuide speelde zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten