https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bestuurder kritiek na bijzonder zware crash

De ravage was enorm. © JVM
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

In de nacht van zondag op maandag rond 3 uur gebeurde in de Hoogstraat in Oedelem een bijzonder zwaar ongeval. Een personenwagen die uit de richting van Maldegem kwam ging er in een lichte bocht van de weg en kwam tegen een boom terecht.

De impact was enorm. Door de klap kwam de wagen in de gracht terecht waar hij nog een kleine 100 meter verder reed. Hij ramde daarbij nog twee kleinere bomen.

Bestuurder gekneld

Door een duiker in de gracht belandde de wagen opnieuw op de weg om ten slotte tot stilstand te komen tegen een boom. De ravage was enorm.

De bestuurder zat gekneld in zijn wagen en werd door de brandweer bevrijd. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeval werd de Hoogstraat in beide richtingen voor alle verkeer afgesloten.

Verkeersdeskundige

Er is een verkeersdeskundige aangesteld om de juiste omstandigheden waarin het ongeval gebeurde te onderzoeken. “Volgens de eerste bevindingen van de deskundige waren er geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval in Oedelem”, klinkt het bij het parket. “Vermoedelijk speelde onaangepaste snelheid een rol. De toestand van het slachtoffer is nog steeds kritiek.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.