Bestuurder knalt garage van rijhuis binnen in Sint-Eloois-Vijve

De wagen moest uit de garage getrokken worden.© ND
De wagen moest uit de garage getrokken worden.© ND
Redactie KW

In de Aloise Biebuyckstraat in de Waregemse deelgemeente Sint-Eloois-Vijve deed zich op Paaszondag een spectaculair verkeersongeval voor in de vooravond.

De bestuurder van een Volkswagen Golf kwam – naar verluidt aan hoge snelheid – uit de Emiel Clausstraat gereden en knalde ter hoogte van de splitsing met de Aloise Biebuyckstraat rechtdoor in plaats van links of rechts af te slaan.

De wagen reed hierdoor los de garage binnen van een rijwoning aan de overkant van de straat. “Plots hoorden we gierende remmen, een fractie later gevolgd door een doffe knal. We keken buiten, maar zagen in eerste instantie niets, want de VW Polo was helemaal in de garage verdwenen”, vertellen buurtbewoners.

Niemand thuis

Omdat gevreesd werd voor een geknelde bestuurder, snelde de brandweer ter plaatse. Uiteindelijk moest niemand bevrijd te worden, want toen de hulpverleners ter plaatse kwamen, was de man reeds op eigen houtje uit het voertuig geklauterd.

Een ziekenwagen bracht de man met slechts lichte verwondingen naar het ziekenhuis. Door het ongeval sneuvelde niet alleen de zware sectionale poort, maar ook een fiets, een zetel en nog wat andere spullen die in de garage stonden. Op het ogenblik van het ongeval was niemand in de woning aanwezig.

Jürgen De Smet (37) woont op een boogscheut van waar het ongeval gebeurde in de Emiel Clausstraat en was op wandel met zijn gezin, toen hij het ongeval zag gebeuren. “We waren bijna thuis toen ik de wagen vanuit de richting van veevoederspecialist Leievoeders hoorde naderen met gierende banden, het was niet normaal aan welke hoge snelheid hij afkwam. De wagen raakte eerst de stoeprand, maaide vervolgens een paaltje omver en stoof dan verder over het trottoir richting het kruispunt met de Aloise Biebuyckstraat. Pas ter hoogte van café Ter Leie (gelegen op de hoek van de Aloise Biebuyckstraat en de Emiel Clausstraat, red.) ging hij in de remmen, maar het was toen al veel te laat.

Na eerst op een haar na een wagen te hebben gemist die net de brug over de Leie kwam afgereden, boorde de wagen zich seconden later in de garage van de woning aan de overkant van de straat”, vertelt Jürgen, die meteen ter hulp snelde en intussen de hulpdiensten verwittigde. “Eénmaal de wagen in de garage was terechtgekomen, probeerde de man nog verschillende keren te vluchten door de wagen in achteruit te steken, maar dat lukte niet. Eerst haalden we met hulp van verschillende omstaanders de zware sectionale poort weg, daarna slaagde ik erin om de sleutels van het contact te halen. De man sprak gebroken Engels sprak en was door de klap toch wel wat van de kaart, maar bleef bij bewustzijn. Door het platleggen van de achterzetels en de bestuurderszetel, konden we hem uiteindelijk via de koffer uit het voertuig helpen”.

(NDZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.