Bestuurder botst op betonnen rand

Christophe Lefebvre

‘De Put’ in Bissegem slaat opnieuw toe. Zondagnamiddag raakte een voertuig genadeloos hard de betonnen rand na een uitwijkmanoeuvre. Eén iemand werd naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere zorgen.

Het weekend kende een einde in mineur voor een man uit Ledegem. Na een uitwijkmanoeuvre op de verkeerswisselaar in Bissegem, de beruchte ‘put’, kwam hij tegen de betonnen rand terecht. “We reden vanaf de A19 de wisselaar op in de richting van Kortrijk, toen het iets na 15 uur fout liep” verklaarde hij.

“Een wagen probeerde op het laatste moment nog in te voegen waardoor ik snel moest reageren. Mocht ik niet hebben uitgeweken, dan was een aanrijding met het andere voertuig onvermijdbaar geweest. Mijn wagen ging aan het slippen en met een harde klap kwamen we tegen de betonnen rand tot stilstand.”

De chauffeur kwam er met de schrik van af, zijn passagier werd naar het ziekenhuis overgebracht. “Ze was niet gekwetst maar was wel in shock dus de mensen van de MUG namen het zekere voor het onzekere”, liet hij nog weten. “We hadden net boodschappen gedaan en ik besloot om haar nog naar huis te brengen. Door de klap vlogen alle boodschappen naar voren en kwamen enkele potjes yoghurt tegen de voorruit terecht.”

Niemand anders raakte bij het ongeval betrokken. De wisselaar in de richting van Kortrijk Noord werd een tijdlang voor het verkeer afgesloten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.