Bestelwagen rijdt zijdelings in op voertuig op Brugsesteenweg in Kuurne

De chauffeur van de bestelwagen, een stukadoor, ging nog in de remmen maar kon een aanrijding niet meer vermijden. © Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre

Bij een verkeersongeval op de Brugsesteenweg raakten zaterdagnamiddag twee voertuigen betrokken. Niemand raakte gewond maar de schade aan beide voertuigen was aanzienlijk.

De aanrijding vond plaats net voorbij de commerciële zone Kortrijk-Noord, kort na 14 uur. Een dame, aan het stuur van haar Dacia, wilde haar parkeerplaats verlaten maar merkte de aankomende bestelwagen niet. De chauffeur van de bestelwagen, een stukadoor, ging nog in de remmen maar kon een aanrijding niet meer vermijden. De klap was hard en de schade aan beide voertuigen indrukwekkend. Toch kwam iedereen er met de schrik van af.

De brandweer kwam ter plaatse, niet alleen om het wegdek schoon te maken maar eveneens om de nodige signalisatie te verzorgen. Door het ongeval werd de rijbaan in de richting van Hulste onbruikbaar, waardoor het verkeer op de drukke Brugsesteenweg over 1 rijvak moest. Die vertaalde zich meteen in de nodige verkeershinder. (Christophe Lefebvre)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.