Bestelwagen rijdt zich vast onder beruchte brug in Vaartstraat Veurne

De laadbak van de bestelwagen werd uiteengereten.© JH
De laadbak van de bestelwagen werd uiteengereten.© JH
Redactie KW

De beruchte brug van 2m90 hoog langs de Vaartstraat in Veurne heeft dinsdag weer een nieuw slachtoffer gemaakt. Voor de zoveelste keer schatte een chauffeur de hoogte van de brug verkeerd in en knalde er tegenaan. De bestelwagen van een man uit Torhout werd uiteengereten.

De brug is intussen alom gekend in de regio. Ze ligt in de Vaartstraat en de drukke Albert I-laan passeert over de brug. Eigenlijk gaat het om een kleine weg waar niet veel passage nodig is. “Maar blijkbaar willen nogal wat bestuurders tussen Steenkerke en Veurne toch onder de brug rijden om het drukke kruispunt met de Albert I-Laan te vermijden” , legt commissaris Toon Fonteyne de situatie uit. “Hoewel er een bord aan de brug hangt die duidelijk aangeeft dat de brug 2m90 hoog is, misrekenen verschillende chauffeurs er zich toch aan. Met alle gevolgen van dien.” De afgelopen jaren reden tal van lichte vrachtauto’s en landbouwvoertuigen zich vast, het gaat al om meer dan tien ongevallen. Vaak is er ook veel schade. Zo raakte een truck van het Belgisch leger in maart 2019 nog volledig vernield onder de brug.

Twintig centimeter te hoog

Dinsdagmiddag schatte een jonge chauffeur uit Torhout de situatie slecht in. De man reed met een lichte vrachtauto richting Alveringem. Die vrachtauto was 3 meter 10 hoog, twintig centimeter te hoog dus. Dus knalde de laadbak vol tegen de brug aan en werd die volledig uiteengereten. De brug liep lichte schade op aan de onderzijde. Daarna bleef het voertuig gedeeltelijk onder de brug steken. De bestuurder liep geen verwondingen op, maar was onder de indruk van zijn stommiteit. De Vaartstraat moest opnieuw afgesloten worden voor het verkeer en takeldienst Degrave kwam de restanten van de lichte vrachtauto takelen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.